fredag 24 februari 2012

Dragan tar över efter Magnus!

Magnus och Dragan
I onsdags hade Folkpartiet Liberalerna i Sigtuna årsmöte. Det var ungefär 25 intresserade medlemmar som trotsat den bitvis extrema halkan och tagit sig till den idylliska sockenstugan i Sigtuna stad. Där inne sprakade en välkomnande brasa och det bjöds på Janssons frestelse och pajer. Efter en stunds trevlig samvaro var det dags för årsmötesförhandlingarna. Den gamla rutinerade liberalen Mats Holmberg, som jag för övrigt intervjuade för mitt specialarbete i gymnasiet för ett antal år sedan höll i ordförandeklubban.

Vår ordförande, Magnus Öhlander, som mer eller mindre dygnet runt varit engagerad för föreningens bästa hade tackat nej till att bli omvald, och därför måste en ny ordförande väljas. Till Magnus efterträdare utsågs Dragan Perkovic från Märsta, en man som inte bara är liberal utan även en framgångsrik judoutövare som senast vunnit veteran-SM.



Glada liberaler på årsmöte
Till vice ordförande utsågs den viktigaste skolpolitikern i vår kommun, Pernilla Bergqvist från Märsta. Övriga ordinarie ledamöter blev Daniel Hedlund, Börje Lindström och Lars-Göran Mellberg. Suppleanter är Lars Persson, Jessica Sundberg, Andreas Nordh och Anders Molin.

Årsmötet gjorde avbrott för kaffe och tårta, och efter mötet bjöds det på frukt och vin. Jag berättade om fullmäktigegruppens arbete, och det gavs tillfälle att ställa frågor och föra fram synpunkter.

Inga kommentarer: